Israëlzondag: Klezmerband Nigun mét koffieconcert in Lijnbaankerk

In 1949 werd de Israëlzondag op de eerste zondag van oktober ingesteld, kort na de Tweede Wereldoorlog en de vestiging van de staat Israël.

In dienen, leren en vieren zoeken kerken de relatie met het Joodse volk. In deze periode vallen ook de grote feesten van het jodendom.

Feesten? Dat gaan we zeker! De morgendienst op zondag 2 oktober wordt begeleid door de Klezmerband Nigun uit Alphen aan den Rijn. Nigun (spreek uit: Nigoen) is een Hebreeuws woord en betekent zoiets als: melodie.
Laat je verrassen door deze 7-koppige band en zing mee met de zangeres, de gitaar, de klarinet, de accordeon, de viool, de contrabas en de drums.
Ook aan de kinderen is gedacht: zij zullen in een speciale kindernevendienst letterlijk ‘hun eigen feestje bouwen’.
Na de koffie trakteert Nigun ons op een concert inclusief een beamervoorstelling met uitleg over de muziek!

Dus … een unieke kans om vrienden en familie uit te nodigen voor deze bijzondere dienst met (gratis!) concert!

De dienst is voorbereid in samenwerking met ds. Pim Hogenbirk, Nigun, de kindernevendienst en de liturgiecommissie

Meer info over Nigun: https://www.nigun.nl

nigun3.JPG