Israëlzondag: Klezmerband Nigun mét koffieconcert in Lijnbaankerk

In 1949 werd de Israëlzondag op de eerste zondag van oktober ingesteld, kort na de Tweede Wereldoorlog en de vestiging van de staat Israël.

In dienen, leren en vieren zoeken kerken de relatie met het Joodse volk. In deze periode vallen ook de grote feesten van het jodendom.

Feesten? Dat hebben we gedaan! De morgendienst op zondag 2 oktober werd begeleid door de Klezmerband Nigun uit Alphen aan den Rijn. Nigun (spreek uit: Nigoen) is een Hebreeuws woord en betekent zoiets als: melodie.
we werden verrast door deze 7-koppige band en zongen mee met de zangeres, de gitaar, de klarinet, de accordeon, de viool, de contrabas en de drums.
Ook aan de kinderen was gedacht: zij hebben in een speciale kindernevendienst letterlijk ‘hun eigen feestje gebouwd’.
Na de koffie trakteerde Nigun ons op een concert inclusief een beamervoorstelling met uitleg over de muziek!

De dienst en het concert is nog te bekijken op You Tube.

De dienst werd voorbereid in samenwerking met ds. Pim Hogenbirk, Nigun, de kindernevendienst en de liturgiecommissie

Meer info over Nigun: https://www.nigun.nl

nigun3.JPG