Elke zondag 10:00 en 16:30

‘Recht door zee’ thema Week van Gebed 2018: 21-25 januari

'Recht door zee' is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van christenen. De jaarlijkse gebedsweek vindt in 2018 plaats van 21 tot en met 28 januari. Het thema haakt aan op het danklied van Mozes en Mirjam uit het Bijbelboek Exodus, en is afkomstig uit het Caribisch gebied. De Week van Gebed wordt georganiseerd door de Raad van Kerken en Missie Nederland.

Ook in Aalsmeer  nemen we hieraan deel.  Zes kerken hebben de handen ineengeslagen om samen in gebed te gaan voor ons dorp, ons land en de wereld.

Dat gaat gebeuren op de volgende dagen en locaties, steeds van 19.30 tot ca. 21.00 uur:

zondag 21 januari in de Aalsmeerse Cama Gemeente
Wellantcollege, Jac.P.Thijsselaan 18, Aalsmeer

maandag 22 januari in de Levend Evangelie Gemeente
Kruisweg 55, Aalsmeerderbrug

dinsdag 23 januari in de Lijnbaankerk

woensdag 24 januari in SOW Kudelstaart
Spilstraat 5, Kudelstaart

donderdag 25 januari in de Alphakerk Amstelland
Dorpshuis, Kudelstaartseweg 239, Kudelstaart

vrijdag  26 januari in de Dorpskerk
Kanaalstraat 12, Aalsmeer

Jonathan Zeijl, relatiemanager bij MissieNederland: “Het verhaal over de bevrijding van het volk van God, is zeer aansprekend voor de Caribische christenen. Gods rechterhand leidde het volk Israël recht door zee. Daarmee deed God het volk recht, dat jarenlang onderdrukt was door de Egyptenaren. Tegenwoordig zien de Caribische christenen uit veel verschillende tradities de hand van God actief in het beëindigen van de slavernij.”

Klaas van der Kamp, algemeen secretaris van de Raad van Kerken: “De reddende daad van God die vrijheid brengt, is een samenbindende ervaring. Daarom is het lied van Mozes en Mirjam (Exodus 15 vers 1 – 21) een voor de hand liggende keus voor het thema van de Week van Gebed 2018. Het is een lied van de overwinning op de onderdrukking. De tekst nodigt uit om verder na te denken over de manier hoe mensen het evangelie verstaan in deze tijd.”