Versoepelingen maken gezamenlijk kerk-zijn weer mogelijk

Het volgende is afgesproken:

1. Met ingang van vrijdag 18 februari is het tijdslot van 22.00 uur vervallen.

2. Met ingang van vrijdag 25 februari vervallen alle overige beperkingen voor zowel de kerkdiensten als het club- en kringenwerk en de vergaderingen.

Belangrijk hierbij is wel dat we oog houden voor de kwetsbaren onder ons. En ook houden we aandacht en begrip voor hen die het nog wat (te) spannend vinden om opeens weer al die maatregelen te verlaten.
Voor wat betreft de kerkdiensten is besloten om met ingang van zondag 27 februari in de twee zijvakken van de kerkzaal de ruimte te bieden om de 1,5 meter afstand van elkaar te behouden. Hier worden de banken dan ook nog om en om bezet. De plaatsen in het middenschip van de kerkzaal, op de galerij en in het zijlokaal kunnen vrij gebruikt worden. Ook kan je, als je het toch nog fijn vindt om niet al te dicht op anderen te zitten, je jas naast je op de bank of stoel leggen. Oog houden voor elkaar, betekent ook dat we elkaar gerust even bevragen over hoe we het liefste zitten. En daar dan ook rekening mee te houden. Het kan zeker ook betekenen dat je toch, voor de bescherming van die ander, nog een mondkapje blijft gebruiken of onderlinge afstand bewaart. Dit is immers ook nog steeds het advies van de overheid. Voor de kerkdiensten vanaf 27 februari hoeven we ons dus niet meer aan te melden!

Allerlei zaken worden de komende tijd weer opgestart. Wat nu al bekend is, is dat met ingang van zondag 27 februari de kinderen en de tieners weer in de kerk zijn en dat er ook weer een kindermoment is. Ook daar zien we naar uit.