Alpha logo vraagteken.jpgDe voorbereidingen van de Alpha, die gehouden gaat worden in het voorjaar van 2020, gaan die goed? Ja die gaan goed!

Het team is zo goed als compleet en we hebben de eerste besprekingen als nuttig en waardevol ervaren. Op 10 november was de morgendienst helemaal gewijd aan de komende Alpha. De dienst was met ds. Dingeman Quant en Face to Face voorbereid.

Alpha is een prachtig middel, voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk, om de waarde en betekenis van geloven in Jezus de gekruisigde te ervaren. Voor mensen die zoeken naar de zin van hun leven, voor mensen die nou net die vragen hebben waar ze geen kant mee op kunnen, voor mensen die hun geloof een ‘beetje kwijt’ zijn, of die helemaal ‘afgedwaald’ zijn van de rijkdom van de Bijbelse boodschap. Alle mensen zijn welkom en alle vragen zijn ook welkom!

Heeft Alpha antwoord op alle vragen? Nee. Gelukkig niet, zouden we zeggen.

Maar samen op zoek gaan naar de betekenis en de oorsprong van vraagstukken, daarin vooral zit de werking van Alpha. Het is voor veel mensen een verrassing geweest om te ervaren hoe fijn en hoe mooi het is geweest om eraan mee te doen. Ook al ga je al jaren naar de kerk en ‘weet je het allemaal wel’, vaak zijn het juist die mensen die ervan op kijken wat een winst hun komst naar Alpha heeft opgeleverd. De verhalen daarover zijn legio, verrassend en ontroerend!

Meer info of opgave voor deelname: alpha(at)lijnbaankerk.nl

Het Alpha-team