Seizoen 2017-2018 Geloven - like of share

Ben je alleen maar een volger of wil je je ook verbinden? Aan God, de gemeenschap, je naaste. Dit seizoen zullen er drie themazondagen zijn. Er is een bijbelstudieboekje gemaakt, samengesteld door leden van de Lijnbaankerk en het Lichtbaken. Het boekje kan gebruikt worden op de kringen, op de verenigingen, thuis in het gezin of persoonlijk.

De boekjes zijn op 8 oktober uitgereikt. Per adres 1 en voor elk thuiswonend belijdend kind ook een exemplaar. Voor gebruik op de tablet of pc kun je hier een exemplaar downloaden.

8 oktober is de eerste themazondag gehouden.

De volgende themazondag is op 21 januari gezamenlijk met het Lichtbaken in De Open Hofkerk. Het thema “verbinding” heeft de werkgroep die het jaarthema voorbereid, uitgedaagd om juist ook op het grondvlak van onze beide gemeenten naar verbinding te zoeken. We doen dat met wat ons bindt: rond een geopende bijbel en door onze God de lof toe te zingen.
Gezamenlijke themazondagen stellen ons voor een uitdaging: we passen samen niet in een van onze beide gebouwen. We hebben de kerkenraad van de Open Hof Kerk bereid gevonden dat ze op twee zondagen willen ruilen. Dat wil zeggen dat wij op 21 januari en 27 mei in de gebouwen van de Open Hof de themazondagen mogen houden. Op 27 mei zal de Open Hof gemeente ons kerkgebouw kunnen gebruiken.

Seizoen 2016-2017 Micha cursus

Nog even wat gegevens: Er zijn ruim 70 deelnemers plus de jongeren van Credo gestart.
Een aantal gebeurtenissen liggen  achter ons:
Zondag 8 januari was de eerste zondag en hebben we kennisgemaakt met de profeet Micha en de tijd waarin hij leefde. We mochten veel herkennen in de tijd waarin wij leven. Je kunt de dienst hier terugluisteren of hier de preek lezen.

Maandagavond 9 januari kwamen in De Bron ca. 20 aanstaande cursusleiders bijeen voor een instructieavond door Micha Nederland. We mochten ook broeders en zusters uit Mijdrecht en Amsterdam verwelkomen.

Er zijn nog een aantal themazondagen gepland, zet die in je agenda:
5 februari ging het over de Schepping . Je kunt de dienst hier terugluisteren.
19 februari over zal het gaan over Mensen
5 maart zal het over Welvaart gaan
23 april zal een themazondag zijn waarin we terugkijken op de cursus en de verschillende groepen zullen laten zien wat hun ervaringen zijn geweest zijn.

Zondag 30 oktober 2016 was het Michazondag. In de preek stond Micha 6 vers 8 centraal. God vraagt van ons: trouw zijn, recht doen en leven in gehoorzame en liefdevolle omgang met God. Daarvoor willen we gebruik maken van de Michacursus, die vanuit het samen overdenken van Bijbelteksten, wil laten zien wat God bedoelt met recht doen én hoe wij daar samen maar ook individueel aan mee kunnen werken. De komende tijd zullen we meer informatie geven over de opzet van de cursus.

Voor opgave mail Jeanette Toorman: toerusting(at)lijnbaankerk.nl

Seizoen 2015-2016 Jezus volgen

Dit jaar gingen we aan de slag met het thema: JEZUS VOLGEN.

Ook dit jaar was studiemateriaal ontwikkeld. Ook voor de kids was er een boekje.

Auke te Loo schreef een prachtige song, het themalied "Simpelweg volgen".

Seizoen 2014-2015 Saamhorigheid en verscheidenheid

In het seizoen 2014-15 zijn we als gemeente bezig geweest met het onderwerp "saamhorigheid in verscheidenheid". We gebruikten door ons zelf ontwikkeld bijbelstudiemateriaal.

Als ondersteuning voor een bespreking werd het boekje "Geloof en generaties" uitgedeeld. Hier te downloaden: Geloven en generaties.pdf

Het themalied "Onze Eenheid" kun je hier (https://auketeloo.bandcamp.com/) downloaden en beluisteren